29 Ağustos 2010 Pazar

IFW Özgür Masur-Başlangıç ve Bitiş

Özgür Masur defilesinin başlangıcından bahsetmek istedim. Çünkü hem seçilen müzikler hem de fikir bana çok hoş geldi. Defile, siyah beyaz bir kısa film gösterimiyle start aldı. Kadınların ruhunu yoran şeyleri vurgulayan tasarımcımız,bu kısa filmde de kadınların üzerindeki yükü ve sıkıntıyı anlatmaya çalışmış. Özge Ulusoy'un sadece mimikleriyle verdiği mesaj ve sıkıntı ifadesi çok başarılıydı. Filmin sonunda, Özgür Masur elindeki makasla Özge'nin üzerindeki siyah elbiseyi kesiyor. Böylece o bunalmış ruh halinden kurtulan güler yüzlü ve masal gibi bir kıyafet giymiş bir kız ortaya çıkıyor. Bu sırada, filme Moby'den Mistake eşlik ediyor arka fonda. Filmde gördüğümüz elbiseyle Özge Ulusoy podyuma ayak basıyor ve masalın geri kalan kısmını zaten biliyorsunuz ;)
Maalesef filmin en başı yok videoda..ve çekim de pek başarılı değil ama sadece fikir olsun diye koyuyorum.



Final kısmında da Cranberries'den New New York'la uğurluyoruz rüya gibi elbiseleri...

4 yorum:

mine dedi ki...

defileye gitmek değişik olmalı hiç gitmedim

Unknown dedi ki...

benim de ilk gidişimdi:)..hakkaten keyifli birşeymiş..insanların fikirlerinin ve yaratıcılıklarının kumaşa aktarılıp bir form haline dönüşmesi heyecan verci birşey!

Baby Jeans dedi ki...

yazını gördükten sonra ben de heveslendim defileye gitmeye :) kısa film gösterimi süper bi fikir; bütün defilelerde yapsınlar bence! :D bi de siyah elbiseyi makasla kesmek de çok anlamlı, şiirsel olmuş.. ayrıca moby'nin bu şarkısını bilmiyordum; ama çok güzel; kısacası defilenin şarkı seçimi de başarılı. paylaştığın için teşekkürler. :)

Unknown dedi ki...

kısa film fikri inanılmaz akılda kalıcı ve etkileyici bir girişti. Müzik seçimleri de hakkaten süper..3 temadan oluşuyordu ve 3ü de çok iyi parçalardı..sevindim beğenmene, rica ederim:)


Lütfen bu sitedeki görselleri ve yazıları izinsiz kullanmayınız..